Blog

Marmaris Hakkında Her Şey

marmaris, marmarisi tanımak, marmaris hakkında, marmaris tarihi, marmarisi gez, marmaris gezilecek yerler01-07-2021
marmaris, marmarisi tanımak, marmaris hakkında, marmaris tarihi, marmarisi gez, marmaris gezilecek yerlerMarmaris Hakkında
marmaris, marmarisi tanımak, marmaris hakkında, marmaris tarihi, marmarisi gez, marmaris gezilecek yerler(0) Review
marmaris, marmarisi tanımak, marmaris hakkında, marmaris tarihi, marmarisi gez, marmaris gezilecek yerler

Marmaris Hakkında Her Şey

Marmaris’in tarihini keşfedin

Tarihi milattan önce 3000’li yıllara dayanan Marmaris’te tarih ile bütünleşin. Marmaris Müzesi, Marmaris Kalesi, Sarıana Türbesi, Kapalıçarşı, Hafıza Sultan Kervansarayı, Kemerli Köprü gibi tarihi eserler, kalıntı ve yerlerin tadını çıkararak geçmişe yolculuk yapmanızı şiddetle öneririz. Marmaris etrafındaki koylarda bulunan Gebe Kilise gibi efsanevi hikayelere sahip olan tarihi kalıntılarda görülmeye değer yerlerdir.

Marmaris’in denizini keşfedin

Marmaris’in birbirinden güzel ve özel koylarını görmek belki de şehirde yapılacak en güzel aktivitedir. Hepsi ayrı özelliklere sahip bu koylar, sizlere sundukları farklı deneyimlerle zihninde yer edeceklerdir.

Turkuaz, mavi ve yeşil renklerin harmonisi ile geçireceğiniz bu muhteşem zamanı asla unutmayacaksınız! Cennet Adası, Akvaryum Koyu, Korsan Mağarası, Turunç, İçmeler, Kumlubük Koyu, Çiftlik Koyu, Gebe Kilise Koyu, Kadırga Koyu gibi sayısız güzellikte yerler Marmaris’e gelince yapılacaklar listenizin başında olmalıdır. Bu eşsiz ve güzel koylarda yüzebilir, tüplü dalış yapabilir ve binlerce farklı balık türünü görebilir, Marmaris'in çevresinde olağanüstü manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Marmaris’in çevresini ve coğrafyasını keşfedin

Marmaris çevresinde bulunan orman, dağ, şelale ve benzeri doğa harikalarını safariye çıkarak keşfedin. Dilerseniz sizin kullanacağınız Quad ve Buggy Safari (ATV), dilerseniz şöförlerin sizleri gezdireceği Jeep Safari yahut güzel ve özel atların yardımı olan At Safari ile çamurlu yollardan, ırmaklardan geçerek dışarıda bulunan Marmaris’in tadını çıkartın. En çok tercih edilen turlarımızın başında gelen Quad ve Buggy Safari (ATV), Jeep Safari ve At Safari turları ile çok eğlenecek ve unutulmaz bir tatil geçireceksiniz.

Marmaris’in sahillerini keşfedin

Marmaris ve çevresinde bulunan muhteşem plajları gezmek en güzel aktivitelerdendir. Doğa harikası plajlarıyla beraber tarihi özelliklere sahip plajlar da bulunmaktadır. Uzunyalı Sahili, İçmeler Sahili, Turunç Sahili, Sedir Adası Sahili, Cennet Sahili, Kleopatra Sahili, Kızkumu Sahili, İztuzu Sahili ve diğer sahiller Marmaris’in eşsiz güzelliklerinden bazılarıdır. Özellikle Orhaniye’de bulunan Kızkumu Sahili diğer bilinen adıyla İsa’nın Sahili, Hz. İsa’nın geçmişte burada yürüdüğü rivayet edilen denizin ortasında su seviyesinde bulunan sahil mutlaka görülmesi gereken bir sahildir. Zamanın Roma generali tarafından Kleopatra için özel olarak Kuzey Amerika’dan altın kum getirilen ve adını oradan alan Kleopatra Sahili ile dünyanın en uzun sahili olma ünvanını elinde tutan, Caretta Caretta’lara ev sahipliği yapan Dalyan İztuzu Sahili’de mutlaka görmeniz gereken sahillerdir.

Marmaris’in komşularını keşfedin

Marmaris bulunduğu lokasyon ile çok merkezi konumundadır. Buraya geldiğinizde Marmaris'in komşularını günübirlik turlarla ziyaret etmenizi öneririz. Komşularda bulunan doğa güzelliklerini, sahilleri, kentleri, adaları da keşfetmelisiniz.

Arzu ederseniz Dalyan’ın muhteşem doğa harikaları olan kanallarını, İztuzu plajını, kral mezarlarını keşfederek çamur banyosunun tadını çıkartabilirsiniz. Bir diğer yakın şehir olan Fethiye’nin muhteşem koylarında mavi ve yeşilin harmonisine şahit olabilirsiniz. Rodos’a gidip Yunan kültürünü deneyimleyebilir, dünyanın yedi harikasından biri kabul edilen Rodos Heykeli’nin yerini görebilir ve adanın güzellikleri içinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

İsterseniz Pamukkale’ye gidip eşi benzeri olmayan travertenleri görebilir, yaşam boyu hatırlayacağınız bir anı edinebilirsiniz. Efes’e yolculuk edip dünyanın yedi harikasından bir diğeri olan Artemis Tapınağı’nı, Hz. İsa’nın annesi olan Meryem Ana’nın mabedi gibi onlarca tarihi kalıntı ve efsaneyi görebilir, muhteşem zaman geçirebilirsiniz.

Reviews (0)

    No reviews yet.


hakan erenler